Aanbevelingen

Geconfronteerd met de noodzaak tot versnelling in organisaties is dit boek voor iedereen zeer toegankelijk en voorzien van zinvolle en slimme hulpmiddelen. Dus aan de slag!
— Wilma van Dijk - Directeur Safety, Security & Environment, Schiphol
Een heerlijk herkenbaar verhaal waardoor de versnel-theorie snel duidelijk wordt. Volgens mij direct toepasbaar in veel organisaties.
— Anneke Keller - Head of Tech Campus, Jumbo Supermarkten
Zowel agile en Formule 1 in één boek, twee van mijn grootste passies verenigd, dus ik was erg benieuwd dit te lezen. Het is enorm leuk en boeiend boek, wat naast dat het lekker wegleest, je ook aan het denken zet. Grappig, vol inspiratie en nieuwe ideeën, maar vooral heel erg nuttig.
— Svenja de Vos - CTO, Leaseweb
Een snellere organisatie is waar veel bedrijven vandaag mee worstelen. Een fantastisch boek, dat duidelijk maakt dat je het makkelijkst leert niet van je concurrent, maar van bedrijven buiten jouw markt. De manier waarop in dit boek duidelijk gemaakt wordt hoe je de snelheid en daarmee het succes van een organisatie kunt verhogen, is uniek en stimulerend voor eenieder die leiding wil geven aan een sneller team of een snellere organisatie.
— Harry Brouwer - CEO, Unilever Food Solutions
Een prima handboek en inspiratiebron om onze organisatie wendbaar te maken. Wat ik heel leerzaam vind, zijn de vele voorbeelden over hoe je dit doeltreffend kunt doen. De kern blijft hoe je van je organisatie een lerende organisatie maakt. In dit mooie boek zijn veel praktische situaties be- schreven over hoe je een organisatie in beweging brengt en vooral continu in beweging hóúdt. Aan te bevelen aan mensen met passie voor verandering!
— Amir Arooni - CIO, Nationale-Nederlanden Group
Formule X leest als een spannend jongensboek met verpakte inzichten voor organisaties die sneller en slagvaardiger in de markt willen staan. De boodschap is dat zelfsturende, multidisciplinaire teams, die zich richten op duidelijke doelen en op continue innovatie en waardecreatie, voor de klant als winnaars naar voren komen. Leiders kunnen een lesje leren van de natuur door te beseffen dat gewicht en inertia vertragen en dat diversiteit, ritme en rituelen hel- pen om teams sterker te maken en beter te presteren. Een goede formule voor lerende organisaties in dynamische markten!
— Jeroen Tas - Chief Innovation & Strategy Officer Royal Philips
Eindelijk een boek dat handreikingen biedt om je organisatie echt wendbaar te maken. Alhoewel er al veel is geschreven over agile en scrum, is er nog weinig te vinden over hoe je dat dan organiseert. En met dit boek komt daar verandering aan. Het laat zien hoe je anders leert kijken naar je organisatie. Jurriaan en Rini hebben dit weten te verwoorden in een lekker leesbaar boek. Ik heb het in één adem uitgelezen en ben al aan de slag met de aanbevelingen. Veranderen begint bij onszelf: hoe we naar onze organisatie kijken, hoe we naar onze mensen kijken, terug naar de kern, mensen in hun kracht zetten en werken aan een gemeenschappelijk doel. Dit boek is een absolute aanrader!
— Frank Coster - CIO, Randstad Groep Nederland
Dit boek beschrijft op een speelse wijze hoe organisaties wendbaar en effectief kunnen worden door besluitvorming naar de basis te schuiven en te bouwen op vertrouwen en echte (multidisciplinaire) samenwerking in een veilige omgeving. Dit sluit aan bij de manier waarop we bij bol.com willen werken en het brengt ons verder.
— Huub Vermeulen - CEO, bol.com
Het boek leest als een trein. Een van de belangrijkste inzichten voor mij is dat ik, als leider, moet veranderen. Vertrouwen geven in plaats van control. Fouten maken is prima als ervan wordt geleerd. De denkkracht van iedereen aanboren in plaats van alleen het managementteam. En het mooiste resultaat, naast versnelling, is very happy people!
— Mariëlle Lichtenberg - Directeur Particuliere Klanten, Rabobank
Formule X leest als een jongensboek: toegankelijk, spannend en herkenbaar. Een prachtige combinatie van lean, continuous learning, continuous improving, en agile elementen gezamenlijk. Zowel de mooie dingen daaruit als de valkuilen komen in dit boek aan bod. De parallel met de race sport en professionele aanpak aldaar is sterk uitgewerkt. Geeft helder zicht op aspecten als zelfsturing vs zelforganisatie. Schetst het beeld dat ‘loslaten’ moeilijk is en dat leiden van achteren echt niet vanzelf gaat. Mooi vond ik dat al deze ‘technieken’ of aanpakken eigenlijk alleen werken als een organisatie een hoge graad van alignment heeft bereikt en deze ook echt doorleefd. Wat is het echte doel en kan iedereen zich daar intrinsiek achter zetten? Als dat bereikt is kan er zo ongelofelijk veel tot stand gebracht worden door vooral als leider zelf los te laten. Kortom, een aanrader!
— Frans van der Horst - CEO Retail Bank, ABN AMRO Bank